News
28/9/2017

IMIM: L'investigador José Yelamos obté una de les Ajudes de la Fundación AECC per a projectes d’investigació en càncer

IMIM: L'investigador José Yelamos obté una de les Ajudes de la Fundación AECC per a projectes d’investigació en càncer


Notícies de l'IMIM


L’ajut, amb una durada de 3 anys, té per objectiu estudiar les funcions immunomoduladores de les proteïnes PARP-1 i PARP-2 en la resposta immune al càncer del mama. Amb motiu del Dia Mundial de la Recerca en Càncer el passat 24 de setembre, l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) va fer el lliurament de les Ajudes a la Recerca en Càncer AECC 2017 en un acte presidit per Sa Majestat la Reina com a Presidenta d'Honor de l'AECC i de la Fundació Científica AECC.

Aquest any, l'AECC ha adjudicat un total de 140 Ajudes per investigar el càncer que rebran 12 milions d'euros en projectes que investigaran totes les fases de la malaltia. Una de les ajudes atorgades és al projecte liderat per José Yelamos, coordinador del grup de recerca en Poli (ADP-ribosa) polimerases de l’IMIM, que està dotat amb 299.953 euros. 

Tot i treballs recents, implicant PARP-1 i a PARP-2 en diferents aspectes de la resposta immune, no s'ha fet atenció al paper d'aquestes proteïnes en la modulació de la resposta immune enfront del tumor. Basant-se en el paper de les proteïnes PARP-1 i PARP-2 en la resposta al dany en l'ADN a la cèl·lula tumoral, s'han desenvolupat inhibidors d'aquestes proteïnes per al tractament de càncers amb defectes específics en diferents rutes de reparació del dany a l’ADN. No obstant això, l'ambient tumoral està format no només per cèl·lules tumorals, sinó també per cèl·lules de l'estroma i cèl·lules infiltrants del sistema immunològic. Totes aquestes cèl·lules es comuniquen entre elles, directament o indirectament, alterant la funcionalitat de les cèl·lules immunològiques en el sentit d'afavorir o limitar el creixement tumoral.

Més informació:
Web de l'IMIM