News
28/9/2017

CEXS-UPF: Arriba l’onzena edició de l’Escolab a la UPF

CEXS-UPF: Arriba l’onzena edició de l’Escolab a la UPF


Notícies del CEXS-UPF


La UPF obre amb força les seves portes als estudiants de secundària i de cicles formatius que participen en la onzena edició de l'Escolab. Un total d’onze propostes, entre les quals s’hi troben visites i tallers, faran que els estudiants coneguin de primera mà la recerca que es porta a terme a la universitat.

Les activitats d’Escolab tindran lloc entre l’octubre del 2017 i l’abril del 2018, i la majoria de les que organitza la UPF ja estan cobertes: les inscripcions a les sessions, totes elles gratuïtes i amb places limitades, van començar el 6 de setembre, amb un sistema d’assignació per sorteig. El campus del Mar acollirà un total de sis tallers, centrats en l’activitat dels diversos grups de recerca del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut, i que permetran conèixer les instal·lacions de la Universitat, el PRBB, els centres que el componen i el dia a dia dels seus investigadors.

  • “PlayDecide Consell Genètic” se centra, a partir del joc, en la problemàtica que hi ha a l’hora de donar i comunicar un diagnòstic genètic (dues sessions, el 23 i el 30 de novembre del 2017).
  • “Com funcionen els nostres músculs” posarà èmfasi en la recerca que es porta a terme a Unitat de Biologia Cel·lular i visitarà el servei de citometria de flux (una sessió, el 25 d’octubre del 2017).
  • “Visita al PRBB: recerca en el Laboratori de Dinàmica de Sistemes Biològics i biología sintètica” explorarà els nous horitzons en aquest àmbit de la biologia (una sessió, el 15 de març del 2018).
  • “Aprenent dels ratolins” mostrarà com els animals d’experimentació permeten conèixer millor les malalties que ens afecten i testar nous tractaments farmacològics (una única sessió, el 17 d’octubre del 2017).
  • “Experimentació animal en recerca biomèdica (PlayDecide)” incidirà en l’ús dels animals en recerca biomèdica mitjançant l'ús del joc de rol PlayDecide (el 15 de febrer i el 12 d’abril del 2018).
  • “Genòmica evolutiva, del Neandertal al secret de Floquet de Neu” explicarà la recerca que duen a terme a la Unitat de Genòmica de Primats (una única sessió, el 18 de gener del 2018).

 

Més informació:
Web del CEXS-UPF