News
5/10/2017

CEXS-UPF: La recerca biomèdica a Catalunya centra la lliçó inaugural del grau en Biologia Humana

CEXS-UPF: La recerca biomèdica a Catalunya centra la lliçó inaugural del grau en Biologia Humana


Notícies del CEXS-UPF


Avui, la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida de la UPF ha donat la benvinguda a la desena promoció del grau en Biologia Humana. L’esdeveniment ha estat presidit per Joaquim Gea, degà de la Facultat, i ha comptat amb l’investigador sènior i antic director general de l’àmbit de Recerca i Innovació en Salut de la Generalitat, Antoni Andreu, com a ponent convidat.

Sota el títol “La recerca biomèdica a Catalunya, un motor de transformació social”, Antoni Andreu ha pronunciat la lliçó inaugural del curs, en la que ha fet un repàs a la situació actual de la biomedicina catalana. “Catalunya és una de les regions europees amb més densitat de centres de recerca: tenim 42 centres, la majoria dels quals es dediquen a la biomedicina”. Entre tots ells, destaquen els nou centres vinculats a hospitals.

Andreu ha subratllat el prestigi internacional del que gaudeixen els investigadors catalans, que reben reconeixement per part de científics de tot el món. A més, ha ressaltat l'avanç que els investigadors tant catalans com de la resta de l'estat espanyol van dur a terme l'any 2011. “En el pitjor moment financer de la història, els nostres científics no només no es van rendir, sinó que van lluitar i van aconseguir la major captació de fons per a projectes europeus que hem viscut”. En el cas català, la investigació s'ha expandit de manera que a Catalunya hi ha la major proporció de centres de recerca per habitant. "Això es pot veure tant com una cosa positiva o com una cosa negativa ja que, si es descontrola, el creixement pot ser molt perillós".

Més informació:
Web del CEXS