News
6/10/2017

CEXS-UPF: Predir el futur de la medicina des del passat

CEXS-UPF: Predir el futur de la medicina des del passat


Notícies del CEXS-UPF


Àlvar Agustí, professor de medicina de la Universitat de Barcelona i cap de l’Institut Toràcic de l’Hospital Clínic de Barcelona, va pronunciar ahir la conferència “Predient el futur de la medicina des del passat”, com a lliçó inaugural del grau en Medicina impartit per les universitats Pompeu Fabra i l’Autònoma de Barcelona (UAB).

L’acte de benvinguda a la cinquena promoció de Medicina (UPF-UAB) ha estat presidit per Vicent Fonollosa, degà de la Facultat de Medicina de la UAB que ha introduït la sessió, i Joaquim Gea, degà de la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida de la UPF, que ha presentat el ponent.

El doctor Agustí es va matricular en medicina l'any 1973 i des d’aleshores ha viscut moltes situacions difícils d'oblidar, des de l'intent de cop d'estat el 23 de febrer de 1981 fins al recent atac a Les Rambles de Barcelona, ​​passant per l'atemptat que va tenir lloc a l'Hipercor l'any 1986. Durant els 45 minuts que ha ocupat la seva xerrada, Agustí ha recordat alguns dels progressos que ha viscut la medicina al llarg d'aquests 44 anys i també ha contemplat possibles avenços de cara a un futur no molt llunyà.

Ordinadors, noves tècniques d'imatge (ECO, TAC, RNM) o l'aparició de malalties com la SIDA o les vaques boges són alguns dels canvis que el camp de la medicina ha experimentat en quaranta anys. "Alguns canvis tecnològics han permès fins i tot la creació de noves branques mèdiques, com va ser el pulsioxímetre, que va obrir la porta a la medicina del son i aquesta, al seu torn, va descobrir l'existència de noves malalties".

Més informació:
Web del CEXS-UPF