News
20/10/2017

IMIM: La Secretaria General de l’Esport i la Fundació IMIM signen un conveni de col·laboració en la lluita contra el dopatge

IMIM: La Secretaria General de l’Esport i la Fundació IMIM signen un conveni de col·laboració en la lluita contra el dopatge


Notícies de l'IMIM


La Secretaria General de l’Esport (SGE) i la Fundació de l'IMIM han signat avui un conveni de col·laboració per promoure la investigació científica associada a la protecció de la salut dels esportistes i de les persones que realitzen activitat esportiva, i a la lluita contra el dopatge a l’esport. El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i el director de l’IMIM, Joaquim Bellmunt, han formalitzat l’acord a l’auditori del PRBB en presència de Rosa Ventura, directora del Laboratori Antidopatge de Catalunya, un organisme que està sota la tutela de la Fundació i que en virtut del conveni passa a tenir aquesta nova denominació.

El conveni estableix que la SGE i la FIMIM treballaran plegats en la realització dels procediments analítics i complementaris de control del dopatge, per una banda, i en l’elaboració de les estadístiques de control del dopatge, per l’altra.
El Laboratori Antidopatge de Catalunya –fins avui conegut com a Laboratori Antidopatge de Barcelona- és un dels 32 laboratoris acreditats actualment en el món per l’Agència Mundial Antidopatge (AMA) per fer les anàlisis antidopatge en atletes. Va ser creat l’any 1985 en el marc de la pre-candidatura dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992. El Laboratori ha mantingut el prestigi internacional guanyat durant els Jocs del 1992 gràcies a la qualitat de les anàlisis que realitza, a la gran activitat de recerca desenvolupada i a activitats d’assessorament d’altres laboratoris.

Més informació:
Web de l'IMIM