News
26/10/2017

UPF: Els canals iònics són els primers a respondre a les infeccions bacterianes

UPF: Els canals iònics són els primers a respondre a les infeccions bacterianes


News from UPF


Quan els bacteris entren al nostre cos, activen una resposta immune molt potent. Però la reacció en cascada que es produeix no explica la resposta immunitària més immediata. Investigadors de la Universitat de Lovaina i de la Universitat Pompeu Fabra mostren per primer cop que els canals iònics de la membrana cel·lular tenen un paper clau en el procés i que són els primers que responen davant d'una infecció.

Investigadors del Departament de Medicina Cel·lular i Molecular de la Universitat de Lovaina i del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la UPF han identificat, per primera vegada, el mecanisme de resposta ràpida contra les infeccions bacterianes de les vies respiratòries. L'equip dirigit per Karel Talavera a Lovaina, i per Miguel Ángel Valverde a la UPF, ha descobert que els lipopolisacárids també activen canals iònics específics en les cèl·lules que recobreixen les nostres vies respiratòries. La investigació es publica a la revista Nature Communications.

 

Més informació: UPF website

Reference: Yeranddy A. Alpizar, Brett Boonen, Alicia Sanchez, Carole Jung, Alejandro López-Requena, Robbe Naert, Brecht Steelant, Katrien Luyts, Cristina Plata, Vanessa De Vooght, Jeroen A. J. Vanoirbeek, Victor M. Meseguer, Thomas Voets, Julio L. Alvarez, Peter W. Hellings, Peter H. M. Hoet, Benoit Nemery, Miguel A. Valverde & Karel Talavera. TRPV4 activation triggers protective responses to bacterial lipopolysaccharides in airway epithelial cells. Nature Communications, Octubre del 2017. doi:10.1038/s41467-017-01201-3