News
3/11/2017

IMIM: Es posa en marxa el MoCA Lab per millorar l’artroplàstia de genoll

IMIM: Es posa en marxa el MoCA Lab per millorar l’artroplàstia de genoll


Notícia de l'IMIM


La unitat de recerca BCN MedTech, vinculada al Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DTIC) de la UPF, ha posat en marxa el laboratori MoCA (Motion Capture and Analysis Lab), en el marc del projecte HOLOA –Examen clínic i virtual dels pacients per a una descripció holística i objectiva dels mecanismes de progressió de l’artrosi-. Està dirigit per Jerome Noailly i Miguel Ángel González Ballester, investigadors principals del BCN MedTech, i per Laura Tío, investigadora del Grup de Recerca Cel·lular en Inflamació i Cartílag de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM), Jordi Monfort, reumatòleg de l’Hospital del Mar i coordinador del Grup de Recerca Cel·lular en Inflamació i Cartílag de l’IMIM, i Joan Carles Monllau García, cap de servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital del Mar i investigador del mateix grup de recerca.

La nova instal·lació servirà per analitzar i explorar funcionalment amb molta més precisió que fins ara pacients que pateixen artrosi de genoll, amb l’objectiu final de racionalitzar l’ús de solucions quirúrgiques no conservadores, com l’artroplàstia de genoll (substitució de l’articulació per una pròtesi). Aporta la capacitat d’incorporar a l’anàlisi de pacients informació quantitativa sobre l’estat general de la funció biomecànica del cos i sobre la repercussió d’aquest estat en una articulació concreta.

El laboratori MoCA està ubicat al campus del Poblenou de la UPF i es tracta d’un equipament proporcionat per la companyia BTS. Està gestionat per l’àrea de Biomecànica i Mecanobiologia de BCN MedTech a través de l’investigador Simone Tassani, i rep finançament del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat (MINECO) en el marc del projecte HOLOA, i de la beca Ramón y Cajal de l’investigador Jérôme Noailly.

Més informació:
Web de l'IMIM