News
24/2/2017

Els centres del PRBB a la segona edició del Festival YoMo Barcelona 2018

Els centres del PRBB a la segona edició del Festival YoMo Barcelona 2018


Ciència i biomedicina de la mà dels propis investigadors


Incentivar vocacions científiques entre els joves és un dels reptes de les institucions que fan recerca biomèdica. Per això els centres que formen part del PRBB oferiran tallers i activitats als més de 11.000 estudiants d'arreu de Catalunya i inscrits al The Youth Mobile Festival: YoMo, el festival para estudiantes del GSMA Mobile World Congress.

BioJunior és l’estand interactiu del PRBB on els estudiants participants podran conèixer diferents aspectes de la recerca biomèdica des de múltiples enfocaments. Cadascun dels centres contribueix amb el seu coneixement, oferint un ventall d'activitats que mostren la interdisciplinarietat del PRBB on els centres de recerca es complementen i col·laboren, abordant diversos aspectes de la biomedicina.

Investigadors del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut mostraran en viu i en directe el desenvolupament d'embrions de pollet i de peix zebra. Els estudiants podran convertir el seu propi smartphone en un microscopi i observar mostres de C. Elgans al costat dels científics del Centre de Regulació Genòmica. Els investigadors de l’Institut de Biologia Evolutiva mostraran d’alguns insectes a través de mostres en diferents estats de desenvolupament. Els participants podran conèixer com es mesura la contaminació atmosfèrica i acústica de la mà dels científics d'ISGlobal i apropar-se a la intel·ligència artificial amb tècniques com “Machine Learning” o “Computer Vision” amb experts bioinformàtics de l’Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques. A més, un grup d’estudiants d’enginyeria biomèdica de la Universitat Pompeu Fabra mostraran i explicaran part del seu projecte de biologia sintètica i càncer que presentaran a l’International Genetically Engineered Machine Competition (IGem).

Investigadors i personal de suport dedicaran els dies 27 i 28 de febrer i 1 de març a interactuar amb el públic i mostrar de manera didàctica que la ciència és passió, és equip, és joc i pot ser el seu futur. 

YoMo, que obrirà les seves portes com a part del GSMA Mobile World Congress, del 27 de febrer al 2 de març de 2018, en la Farga de l'Hospitaletacollint entitats, associacions, empreses i laboratoris R+D en un esforç col·lectiu per oferir als joves inscrits l’oportunitat de divertir-se aprenent ciència i tecnologia.