News
9/3/2018

Éxit de l'estand conjunt i interactiu Biojunior al Youth Mobile Festival 2018

Éxit de l'estand conjunt i interactiu Biojunior al Youth Mobile Festival 2018


Més de 20 voluntaris de tots el centres de recerca del PRBB van participar a la segona edició de YOMO Barcelona 2018


De dimarts 27 de febrer a dijous 1 de març, els centres del PRBB van participar en la segona edició de The Youth Mobile Festival (YoMo) a la Farga de l’Hospitalet, amb un estand conjunt i sota el títol de BioJúnior.

El primer dia del festival, un grup d’estudiants d’enginyeria biomèdica i biologia humana de la Universitat Pompeu Fabra que formen l'equip IGem Barcelona que es presentarà a l’International Genetically Engineered Machine Competition (IGem), van realitzar un taller d’extracció de l’ADN de la maduixa. També Investigadores del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut varen mostrar en viu i en directe el desenvolupament d'embrions de pollet i de peix zebra.

A més la investigadora Èrica Martínez de l’ISGlobal va inaugurar les xerrades per a estudiants a l'espai DOM amb la ponència "El canvi climàtic a Catalunya: els efectes sobre la nostra salut".

El segon dia, els estudiants van conèixer com es mesura la contaminació atmosfèrica i acústica de la mà dels científics d'ISGlobal. També, investigadores de l’Institut de Biologia Evolutiva van explicar l’evolució de la metamorfosi dels insectes a través de mostres vives.

El tercer i últim dia, els estudiants van poder convertir el seu propi smartphone en un microscopi i observar mostres de C. elgans al costat dels científics del Centre de Regulació Genòmica, i apropar-se a la intel·ligència artificial amb tècniques com “Machine Learning”, amb experts bioinformàtics de l’Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques.

Gràcies a Ángel Ruiz, Àngels Codina, Carla Belmonte, Carla Castignani, Cristina Hidalgo, Dimitrije Ivancic, Èrica Martínez, Jordi Pla, Jose Luis Villanueva, Laura Sans, Marta Calsina, Marta Solís, Marta Viladamunt, Oriol Solà, Òscar Rodríguez, Raul Toran, Rosa Manaut, Sara Calatayud, Sílvia Chafino i Will Blevins.

Veure selecció d'imatges a la galeria fotogràfica

 

Notícies dels centres:
CRG at YoMo 2018: Turning smartphones into microscopes (CRG)
Un any més participem al Youth Mobile Festival 2018 (IMIM)