News
27/4/2018

DCEXS-UPF: El col·lectiu “Futur”, un grup de persones interessades en el mecenatge de la recerca biomèdica, visita el DCEXS

DCEXS-UPF: El col·lectiu “Futur”, un grup de persones interessades en el mecenatge de la recerca biomèdica, visita el DCEXS


Notícia del DCEXS-UPF


Un grup de persones interessades en el mecenatge de la recerca biomèdica, entre les quals hi havia la filantropa i membre d’Amics de la UPF, Maria Lluïsa Pachán, va visitar el Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (DCEXS), en un recorregut que va incloure una xerrada sobre els serveis científico-tècnics de la UPF i una visita a les noves instal·lacions del DCEXS, a les plantes 7a i 8a del PRBB.

Després de ser rebut per David Comas, director del Departament, i Fina Lorente, directora del Campus del Mar de la UPF, el grup va assistir a una conferència a càrrec del cap dels serveis científico-tècnics del DCEXS, Ferran Casals. Va presentar els diferents serveis, i més concretament els últims avenços en el camp de la Genòmica. Així mateix va explicar alguns reptes de l’àmbit, com per exemple la necessitat d’integrar cada cop més la genòmica en la pràctica clínica.

Un cop finalitzada la xerrada, David Comas va fer una breu explicació del projecte que estan desenvolupant estudiants de la UPF per presentar-se a la competició internacional de biologia sintètica iGEM (International Genetically Engineered Machine), en el qual els visitants es van mostrar molt interessats.

D’altra banda Pau Fernández, responsable del programa UPFund - Patrocini i mecenatge, va explicar als visitants els beneficis fiscals que preveu la Llei del Mecenatge per a les donacions i una novetat que afecta als donants amb domicili fiscal a Catalunya: la possibilitat de recuperar fins el 100% de l’import donat als centres de recerca adscrits a universitats públiques catalanes. La deducció de la quota de l’IRPF s’aplica a les donacions de fins a 150 euros/any i la resta de donacions a partir d’aquest import poden desgravar fins a un 35%.

Més informació:
Web de la UPF