News
8/6/2018

DCEXS-UPF: L’edició genètica centra l’Informe Quiral

DCEXS-UPF: L’edició genètica centra l’Informe Quiral


El 14 de juny es presentaran els resultats de l'Informe Quiral 2017, que analitza la comunicació pública sobre l’edició genètica en les seves aplicacions humanes, principalment en teràpia gènica.


El proper dimecres 14 de juny a les 19 h es presenta l'Informe Quiral 2017: “L’edició genètica davant la societat a la Sala Marie Curie  del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). La inscripció a l'esdeveniment és gratuïta però, per qüestions d'aforament, cal confirmar assistència trucant al 934817980 o enviant un correu electrònic a jalcoriza@fundaciovilacasas.com

En menys de dues dècades els avanços en edició genètica han estat incomptables, la fase conceptual de recerca bàsica s’ha beneficiat del desenvolupament tecnològic i, després d’un procés amb innegables alts i baixos, s’han iniciat assajos clínics de teràpia gènica per a diverses malalties de molt mal pronòstic.

En els últims dos anys i, especialment a partir de mitjans del 2017, els mitjans de comunicació han presentat un gran interès per l’edició genètica, i més encara pel seu ús en éssers humans. En poc temps, ens hem acostumat a sentir parlar dels importants èxits de la recerca i el gran potencial d’aquesta tecnologia.

El propòsit de l’Informe Quiral 2017 és analitzar la informació que s’ha transmès a la societat respecte a l’edició genètica en les seves aplicacions humanes, principalment en teràpia gènica. En quins termes s’han presentat les diferents notícies, quina ha estat la valoració d’aquestes, quines han estat les fonts d’informació principals i quins han estat els protagonistes de la informació. També s’ha valorat com ha pogut impactar en la informació periodística el fet de tenir investigadors espanyols entre els anomenats “pares de l’edició genètica”. De manera que els resultats i conclusions de l’Informe Quiral 2017 ens porten a reflexionar sobre l’elevat impacte de la comunicació en la societat i en l’evolució de la medicina i la recerca.

 

Més informació:
Web del DCXES-UPF