News
20/7/2018

IMIM: Relacionen la insulina amb un major risc de fractures en pacients amb Diabetis Tipus 2

IMIM: Relacionen la insulina amb un major risc de fractures en pacients amb Diabetis Tipus 2


Notícia de l'IMIM


Investigadors del CIBER de Fragilitat i Envelliment Saludable (CIBERFES) i de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (CIBERDEM), han relacionat l'ús dels tractaments amb insulina amb un augment del risc de fractures entre els pacients con Diabetis Mellitus tipus 2 (DM2).

L'estudi ha estat publicat a la revista Osteoporosis International, i demostra que hi ha un major risc de fractura òssia en la teràpia amb insulina que en altres tractaments hipoglucemiants.

El treball ha estat liderat per Daniel Prieto-Alhambra i Adolf Díez Pérez, investigadors del CIBERFES a l'Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària (IDIAPJGol) i l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), respectivament, i per Dídac Mauricio, investigador del CIBERDEM a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

 

Article de referència:
E. Losada, B. Soldevila, M.S. Ali, D. Martínez-Laguna, X. Nogués, M. Puig-Domingo, A. Díez-Pérez, D. Mauricio, D. Prieto-Alhambra. Real-world antidiabetic drug use and fracture risk in 12,277 patients with type 2 diabetes mellitus: a nested case-control study. Osteoporos Int (2018). https://doi.org/10.1007/s00198-018-4581-y

Més informació:
Web de l'IMIM