News
30/7/2018

DCEXS-UPF: Investigadors de la UPF lideren tres dels vint projectes de recerca biomèdica de la Fundació Bancària ”la Caixa”

DCEXS-UPF: Investigadors de la UPF lideren tres dels vint projectes de recerca biomèdica de la Fundació Bancària ”la Caixa”


Notícia del DCEXS-UPF


El 25 de juliol, es van anunciar els 20 projectes seleccionats en la primera convocatòria en salut creada per la Fundació Bancària ”la Caixa”, a la qual destina 12 milions d’euros anuals. Els investigadors de la UPF David Andreu, Andreas Meyerhans i Pura Muñoz lideren tres dels vint projectes seleccionats, que se centren en la recerca sobre el Zika, les malalties cròniques infeccioses i la regeneració d’òrgans i teixits.

A aquesta primera convocatòria s’hi han presentat 785 projectes de diversos centres d’investigació, hospitals i universitats d'Espanya i Portugal, dels quals se n’han seleccionat 20 després de superar un competitiu procés de selecció. L’objectiu d’aquest programa és potenciar projectes d’excel·lència en la lluita contra les malalties que tenen més impacte al món, com ara les cardiovasculars, neurològiques, infeccioses i oncològiques.

Els tres projectes del DCXES-UPF finançats són:

  • Noves estratègies per lluitar contra el Zika: projecte, liderat per David Andreu Martínez, co liderat per Miguel Castanho de l’Institut de Medicina Molecular de Portugal i amb la participació d’Andrea Thompson da Poian (Brasil), que ha estat finançat amb 777.250 euros.
  • Cap a la vacuna universal que posi fi a les malalties cròniques infeccioses: projecte liderat per Investigador Andreas Meyerhans i coliderat per Christian Brander de l’IrsiCaixa, finançat amb 484.316 euros.
  • Rejovenir òrgans i teixits envellits: projecte liderat per Pura Muñoz-Cánoves, que ha estat finançat amb 496.630 euros

 

Més informació:
Web del DCEXS-UPF