News
21/9/2018

DCEXS-UPF: 20 anys de recerca i docència al DCEXS

DCEXS-UPF: 20 anys de recerca i docència al DCEXS


Notícia del DCEXS-UPF


Avui, 20 de setembre, el Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (DCEXS) celebra el seu 20è aniversari amb una festa al Campus del Poblenou.

El Departament es va crear l’any 1998 i, des d’aleshores el seu creixement s'ha basat en el rigorós procés de selecció dels seus membres. La recerca desenvolupada al Departament li va valer el reconeixement, l'any 2015, com a Unitat d'Excel·lència María de Maeztu pel Ministeri d'Economia i Competitivitat (MINECO).

El mateix any va néixer la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida, primerament amb la llicenciatura en Biologia, que posteriorment es va adaptar per donar lloc al grau en Biologia Humana. Actualment, la Facultat també acull els graus en Medicina (UPF-UAB), Enginyeria Biomèdica i Bioinformàtica, a més dels màsters propis: Recerca Biomèdica, Bioinformàtica per a les Ciències de la Salut, Indústria Farmacèutica i Biotecnologia, Laboratori d'Anàlisis Clíniques i Salut Pública, i el programa de doctorat en Biomedicina.

Des dels seus inicis, el Departament i la Facultat han fet una aposta ferma per la integració de la recerca i la docència. Per això s'ha desenvolupat un projecte en el qual la recerca científica es troba present al llarg de tota la formació dels estudiants de grau, postgrau i doctorat. La culminació d'aquest projecte d'integració va arribar el 2016, amb la fusió del Departament i la Facultat en una única unitat de coordinació acadèmica. Aquest innovador sistema d'organització permet mantenir i superar els bons resultats obtinguts en docència i en recerca fins ara, i millorar la prestació dels serveis associats a les seves tres grans missions: docència, recerca i transferència.

Més informació:
Web del DCEXS-UPF