News
28/9/2018

DCEXS-UPF: La UPF participa amb quinze activitats en la dotzena edició d'Escolab

DCEXS-UPF: La UPF participa amb quinze activitats en la dotzena edició d'Escolab


Notícia de la UPF


Un any més, la UPF obre les portes dels seus campus als estudiants de secundària i de cicles formatius que participen en la dotzena edició de l'Escolab. Enguany els alumnes podran participar en un total de quinze propostes, entre les quals s’hi troben visites, xerrades i tallers, que permetran conèixer de primera mà la recerca que es duu a terme a la Universitat.

Les activitats d’Escolab tindran lloc durant el curs 2018-2019, i la majoria de les que organitza la UPF ja estan cobertes: les inscripcions a les sessions, totes elles gratuïtes i amb places limitades, van començar el 10 de setembre, amb un sistema d’assignació per sorteig. El campus del Mar acollirà un total de sis tallers, centrats en l’activitat dels diversos grups de recerca del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (DCEXS), i que permetran conèixer les instal·lacions de la Universitat, el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), els centres que el componen i el dia a dia dels seus investigadors.

  • “PlayDecide Consell Genètic” se centra, a partir del joc, en la problemàtica que hi ha a l’hora de donar i comunicar un diagnòstic genètic (dues sessions, el 6 i el 13 de febrer del 2019).
  • “Com funcionen els nostres músculs?” posarà èmfasi en la recerca que es porta a terme a Unitat de Biologia Cel·lular i visitarà el servei de citometria de flux (una sessió, el 14 de gener del 2019).
  • “Visita al PRBB: recerca en el Laboratori de Dinàmica de Sistemes Biològics i biologia sintètica explorarà com funcionen els sistemes vius i la complexitat del seu comportament (una sessió, l’11 de gener del 2019).
  • “Experimentació Animal en Recerca Biomèdica (PlayDecide)” incidirà en l’ús dels animals en recerca biomèdica mitjançant l'ús del joc de rol PlayDecide (dues sessions l’11 de febrer i el 4 de març del 2019).
  • “Genòmica evolutiva, del Neandertal al secret del Floquet de Neu” explicarà la recerca que duen a terme a la Unitat de Genòmica de Primats (una única sessió, el 18 de gener del 2019).
  • “Laboratori de neurofarmacologia” presentarà la recerca que es duu a terme en aquesta unitat, com per exemple l’estudi de l’addicció a la nicotina (una sessió, el 16 de gener del 2019).

Escolab és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona coordinada pels programes Barcelona Ciència, de l’Institut de Cultura de Barcelona, i Cultura Científica, de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, amb la participació dels centres de recerca que ofereixen les diverses activitats. Aquest curs, ofereix més de 200 propostes diferents, de la mà d'investigadors de grups d’investigació d’universitats, centres de recerca, hospitals i empreses, disposats a satisfer la curiositat de l’alumnat.

Més informació:
Web del DCEXS-UPF