News
16/11/2018

Biologia sintètica per prevenir la metàstasi

Biologia sintètica per prevenir la metàstasi


Notícia de la UPF


L'equip d’estudiants iGEM Barcelona va presentar el seu projecte el passat 26 d’octubre al Giant Jamboree, l’esdeveniment anual que tanca la competició internacional de biologia sintètica iGEM (International Genetically Engineered Machine) a Boston, Massachusetts.

L’equip, format per estudiants dels graus de Biologia Humana i Enginyeria Biomèdica de la UPF, va mostrar el seu treball basat en un bacteri modificat genèticament per optimitzar el metabolisme de l’àcid palmític, que actua com a font d’energia principal per a les cèl·lules tumorals en el desencadenament de la metàstasi. Aquest probiòtic ha estat dissenyat per tal d’augmentar la captació dels àcids grassos de la dieta en pacients afectats per càncer, així com també per ser funcional en les condicions intestinals a les que estaria exposat.  

Els diferents equips poden guanyar medalles de bronze, plata o d’or, en funció de l’assoliment de diferents objectius. L’equip iGEM Barcelona va aconseguir una medalla d’or, ja que van completar els diferents criteris, entre els quals era necessari obtenir un proof of concept del seu projecte.  

Més informació:
Web de la UPF