News
23/11/2018

L’exposició a contaminants químics deixa una petjada en el metabolisme de les dones embarassades

L’exposició a contaminants químics deixa una petjada en el metabolisme de les dones embarassades


Notícia de ISGlobal


 Un estudi realitzat amb el Projecte INMA-Infància i Medi Ambient i el projecte europeu HELIX, codirigit per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i l'Imperial College London, revela associacions reproduïbles entre l'exposició a múltiples contaminants químics i canvis en processos metabòlics durant l'embaràs. Aquests resultats contribuiran a entendre la manera en què les exposicions ambientals afecten la salut de les dones embarassades i els seus bebès.

L'exposició a contaminants químics durant l'embaràs pot afectar el desenvolupament del bebè, fins i tot si els nivells d'exposició són baixos. En aquest estudi, publicat a la revista Environmental Science & Technology, l'equip investigador va provar la hipòtesi que l'exposició de dones embarassades a contaminants químics, fins i tot a nivells baixos, deixa una petjada en el seu metabolisme. 

 

Referència:
Maitre L, Robinson O, Martínez D, et al. Urine Metabolic Signatures of Multiple Environmental Pollutants in Pregnant Women: An Exposome ApproachEnviron. Sci. Technol. 2018. doi/10.1021/acs.est.8b02215

Més informació:
Web de ISGlobal