News
14/12/2018

La Fundació Mobile World Capital Barcelona escull un projecte de la Dra. Maria Grau per a la creació d’una startup

La Fundació Mobile World Capital Barcelona escull un projecte de la Dra. Maria Grau per a la creació d’una startup


Notícia de l'IMIM


The Collider és un programa promogut per la Fundació Mobile World Capital Barcelona en què els perfils científics i emprenedors convergeixen el seu talent per materialitzar els seus projectes de base científica i tecnològica en una startup altament innovadora.

Un dels 10 projectes escollits (d'entre 250) és el de la Dra. Maria Grau, investigadora del Grup de Recerca en Epidemiologia i Genètica cardiovascular de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), que porta per títol "COMPASS-DM".

El projecte consisteix en un sistema d'informació que busca empoderar a les persones amb diabetis mellitus per prevenir complicacions associades a aquesta malaltia. El sistema reuneix informació de molts determinants de la salut en temps real: dades de salut de l'usuari; mapa d´actius de la ciutat de Barcelona i condicions mediambientals; per crear recomanacions preventives personalitzades a partir de la integració de totes aquestes dades.

La iniciativa The Collider consta de 2 fases. L'equip de COMPASS-DM haurà de treballar fins al mes de febrer en la primera fase anomenada "Opportunity Validation" per dissenyar el producte mínimament viable i un pla d'empresa associat que serà avaluat per un Comitè d'Experts. En cas que l'avaluació sigui positiva, el projecte passarà a la fase de "Venture Building" on es rebrà la primera inversió i es treballarà en la constitució de la startup per arribar a la primera ronda de finançament el juny de 2019.

 

Més informació:
Web de l'IMIM