News
18/1/2019

Prometedor tractament experimental contra el càncer de mama triple negatiu

Prometedor tractament experimental contra el càncer de mama triple negatiu


Notícies de l'IMIM


Un recent estudi liderat per la Universitat de Princeton, en el que ha participat Toni Celià-Terrassa, actualment investigador del grup de recerca en Teràpia Molecular del Càncer de l'IMIM, ha aconseguit reduir la propagació del càncer de mama triple negatiu, un tipus de càncer de mama molt agressiu, en ratolins mitjançant la proteïna Tinagl1.

L'agent terapèutic Tinagl1 està basat en una proteïna d'origen natural i bloqueja dues de les principals vies mitjançant les quals les cèl·lules del càncer de mama poden créixer i migrar fora del tumor primari per a propagar-se cap a altres òrgans del cos. L'estudi s'ha  publicat a la revista Cancer Cell.

«Altres investigacions han intentat bloquejar la propagació d'aquesta forma de càncer però tots els intents fins ara havien fracassat ja què, quan s'aborda una via, les cèl·lules canceroses ho compensen trobant una altra via d'escapament», afirma Yibin Kang, professor de Biologia Molecular de Warner-Lambert /Parke-Davis a la Universitat de Princeton. «Amb aquest nou enfocament, el tractament bloqueja les dues vies al mateix temps. És com matar dos ocells d'un tret. »

 

Per a més informació:
Web de l'IMIM

Article de referència:
“Tinagl1 suppresses triple-negative breast cancer progression and metastasis by simultaneously inhibiting integrin/FAK and EGFR signaling” publicat a Cancer Cell el 3/1/2019