News
1/2/2019

Primer any del projecte europeu eTRANSAFE

Primer any del projecte europeu eTRANSAFE


Noticia de l'IMIM


El eTRANSAFE (Enhancing Translational Safety Assessment through Integrative Knowledge Management), coordinat per l'IMIM, pretén millorar la seguretat de nous medicaments mitjançant la creació i explotació d'una infraestructura integrada de dades. Entre les dades que es compartiran hi ha dades emmagatzemades als arxius de les companyies farmacèutiques. Per tal de facilitar la transmissió i integració de les dades preclíniques cedides per les companyies farmacèutiques, s'aprofitarà la implantació de l'estàndard SEND (Standards for the Exchange of Non-clinical Data), i el desenvolupament d'una arquitectura computacional modular.

"[...] Hem estat treballant en l'extensió de la base de dades preclíniques desenvolupada a l'anterior projecte IMI eTOX, mitjançant la incorporació de dades en format SEND que tenen major granularitat, així com informació estructural i farmacològica", comenta Ferran Sanz, coordinador acadèmic del projecte i director del Programa de Recerca en Informàtica Biomèdica (GRIB) de l'IMIM i la UPF.

El projecte també ha treballat en la identificació de dades útils disponibles en el domini públic, la seva integració amb les dades aportades pels socis de la indústria farmacèutica (EFPIA) i la identificació de possibles reptes mitjançant prototips i casos d'ús per avançar en el desenvolupament del eTRANSAFE Knowledge Hub que concentrarà tota la informació disponible.

En els darrers mesos, un grup de treball està treballant en el desenvolupament d'un prototip del sistema que permeti cercar compostos, l'anotació d'aquests compostos amb dades preclíniques i clíniques, i la visualització d'aquestes dades.

 

Més informació:
Web de l'IMIM