News
8/2/2019

Portar la Recerca i Innovació Responsables més enllà d’Europa

Portar la Recerca i Innovació Responsables més enllà d’Europa


Notícies de la UPF


Aquest mes de gener s’ha iniciat el projecte europeu SUPER_MoRRI: Scientific Understanding and Provision of an Enhanced and Robust Monitoring system for RRI, finançat pel programa H2020 i liderat per Fraunhofer Gesellschaft. El Centre d’Estudis en Ciència, Comunicació i Societat de la UPF (CCS-UPF) és una de les 9 institucions que formen part del consorci. Els passats 30 i 31 de gener, la directora del CCS-UPF, Gema Revuelta, i la coordinadora del mateix centre, Carolina Llorente, van assistir al kick-off meeting del projecte, que va tenir lloc a Karlsruhe (Alemanya).

Els organismes públics, els instituts de recerca i cada vegada més empreses senten la necessitat d'una millor integració social de la recerca i la innovació. Però a la pràctica, sovint és difícil valorar en quina mesura les polítiques i els processos són socialment responsables i quines accions es poden prendre per a millorar la Recerca i Innovació Responsables (RRI). 

“El concepte RRI, tot i ser un element de canvi del sistema de ciència i tecnologia, se centra molt en Europa”, explica Carolina Llorente. La responsabilitat principal del CCS-UPF en aquest projecte és analitzar com s’enten el concepte de RRI fora d’Europa i en quina mesura són aplicables els indicadors seleccionats per estudiar els països europeus.

 “Tenir en compte una perspectiva global és clau per a la inspecció i avaluació del sistema de monitoratge creat per MORRI. D’aquesta manera podrem proporcionar recomanacions per millorar la mesura i la implementació de la RRI a Europa tenint en compte les veus globals”, conclou Gema Revuelta.

 

Per a més informació:
Web de la UPF