News
29/3/2019

Humane AI, cap a una intel·ligència artificial que segueixi els valors i normes socials

Humane AI, cap a una intel·ligència artificial que segueixi els valors i normes socials


Noticia del IBE


El projecte Humane AI és una de les sis iniciatives escollides per la Comissió Europea abordaran grans reptes científics i tecnològics per canviar el futur. Cadascuna d'aquestes accions ha rebut una subvenció d'un milió d'euros per desenvolupar ambicioses agendes de recerca amb potencial d'impacte transformador en ciència i tecnologia i oferir avantatges competitius a la indústria europea i beneficis substancials per a la societat.

Humane AI  té com a objectiu desenvolupar sistemes d'intel·ligència artificial per processos de presa de decisions transparents, que s’adaptin a entorns dinàmics del món real i que puguin entendre persones i contextos socials complexos. El consorci està format per 35 universitats, centres de recerca i indústries europees. Hi participa l’investigador ICREA Luc Steels, cap del Laboratori d'Evolució del Llenguatge de la UPF i l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE:CSIC-UPF).

L'objectiu de Humane AI és desenvolupar els fonaments científics i els avenços tecnològics necessaris per a donar forma a la revolució de la intel·ligència artificial en una direcció que sigui beneficiosa per als humans, tant a nivell individual com social, i que s'adhereixi estrictament als valors ètics i normes socials europeus. La idea principal es basa en sistemes d'intel·ligència artificial capaços de comprendre i adaptar-se a entorns dinàmics complexos i entorns socials per a millorar les capacitats humanes i apoderar a les persones, a nivell individual i també com a societat en general.

 

Més informació:
Web del IBE