News
5/4/2019

Canvi de paradigma en la prevenció de fractures òssies en pacients amb VIH

Canvi de paradigma en la prevenció de fractures òssies en pacients amb VIH


Noticia de l'IMIM


Metges i investigadors de l'Hospital del Mar i de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) han demostrat per primera vegada que la causa dels problemes d'osteoporosi i de fractures òssies en pacients amb VIH és la resposta del cos a la presència del virus, en forma de processos inflamatoris, i no només el tractament antiretroviral, com es creia fins ara.

S'ha utilitzat una tècnica de mesurament de la qualitat de l'os dissenyada als Estats Units en col·laboració amb professionals de l'Hospital, i un protocol desenvolupat pels mateixos professionals, per certificar que el risc de fractures està relacionat amb la inflamació que provoca la infecció crònica. Això significa un canvi en la concepció d'aquest problema i en el seu abordatge.

A les seves conclusions, els investigadors també assenyalen una possible diana terapèutica, la via de senyalització Wtn (β-catenina), per a evitar els problemes ossis d'aquests pacients, sense necessitat de canviar el seu tractament amb antiretrovirals.

 

Referència:
Inflammation status in HIV-positive individuals correlates with changes in bone tissue quality after initiation of ART E Lerma-Chippirraz Marta Pineda-Moncusí A González-Mena Jade Soldado-Folgado H Knobel M Trenchs-Rodríguez A Díez-Pérez Todd T Brown N García-Giralt R Güerri-Fernández Journal of Antimicrobial Chemotherapy, dkz014, https://doi.org/10.1093/jac/dkz014

Més informació:
Web de l'IMIM