News
17/5/2019

Canviar l’estratègia de respiració assistida en els pacients de l’UCI avança la seva recuperació

Canviar l’estratègia de respiració assistida en els pacients de l’UCI avança la seva recuperació


Noticia de l'IMIM


La utilització precoç de sistemes de ventilació mecànica o respiració assistida que permeten treballar la musculatura respiratòria dels pacients ingressats a las unitats de cures intensives (UCI), permet reduir el període necessari perquè els pacients recuperin la seva capacitat de respirar per si mateixos. Així ho destaca un estudi publicat per Intensive Care Medicine, en el qual han participat metges dels serveis de Medicina Intensiva, Pneumologia i Urologia de l'Hospital del Mar i investigadors del Grup de Recerca en Patologia Crítica de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM). És la primera vegada que es confirma aquest fet en un model humà.

L'estudi l'ha liderat la Dra. Judith Marín Corral, metgessa adjunta del Servei de Medicina Intensiva i investigadora de l'IMIM, que ha destacat que les conclusions canviaran el dia a dia del treball dels professionals que treballen a aquestes unitats.

Els investigadors han analitzat dades de 35 persones ingressades a l'UCI de l'Hospital del Mar, totes elles sotmeses a ventilació mecànica per poder respirar. La gran dificultat per portar a terme l'anàlisi ha estat l'obtenció de mostres de la musculatura respiratòria, per la qual cosa, la major part s'ha obtingut de pacients donants d'òrgans. Malgrat aquest fet, les conclusions són aplicables als malalts que reben l'alta d'aquest tipus d'unitat.

 

Referència:
Marin-Corral, J., Dot, I., Boguña, M. et al. Intensive Care Med (2019) 45: 488. https://doi.org/10.1007/s00134-019-05566-5

Més informació:
Web de l'IMIM