News
31/5/2019

Avaluació dels models individualitzats de predicció de risc de càncer de mama

Avaluació dels models individualitzats de predicció de risc de càncer de mama


Notícies de l'IMIM


La revista British Journal of Cancer acaba de publicar una exhaustiva revisió dels diferents models individualitzats de predicció de risc de càncer de mama existents, la primera que avalua la qualitat metodològica dels models. En total, s'han analitzat prop de 3.000 articles publicats en relació amb aquestes eines, destacant 24 diferents models, agrupats en 5 tipus. La conclusió dels investigadors del Servei d'Epidemiologia i Avaluació de l'Hospital del Mar i de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) que han realitzat aquest treball, és que, tot i ser eines útils per personalitzar la detecció precoç del càncer de mama, encara queda molt camí per millorar la seva utilitat i poder-los aplicar rutinàriament. En el context de la personalització de la detecció precoç del càncer de mama, aquests models podrien servir per proposar diferents estratègies de prevenció en funció del risc individual.

Aquesta recerca s'emmarca en la línia de recerca liderada pel Dr. Xavier Castells, cap del Servei d'Epidemiologia i Avaluació, i la Dra. Maria Sala, cap de secció d'Avaluació i Qualitat del mateix servei i coordinadora del grup de recerca en epidemiologia i avaluació de l'IMIM, sobre l'avaluació de l'efectivitat dels programes de detecció precoç de càncer de mama.

 

Referència:
Javier Louro, Margarita Posso, Michele Hilton Boon, Marta Román, Laia Domingo, Xavier Castells & María Sala. A systematic review and quality assessment of individualised breast cancer risk prediction models. Br J Cancer. 2019 May 22. doi: 10.1038/s41416-019-0476-8.

Més informació:
Web de l'IMIM