News
20/9/2019

Dos projectes de l’IMIM guardonats amb el Programa de Beques de La Caixa

Dos projectes de l’IMIM guardonats amb el Programa de Beques de La Caixa


Noticia de l'IMIM


Gabriel Santpere, investigador del grup de recerca en Genòmica Evolutiva i Òscar Vilarroya, coordinador del grup de recerca en Neuroimatge en Trastorns Mentals, van ser guardonats dilluns amb els Ajuts a Projectes de Recerca i Innovació d'Excel·lència Nacionals i Internacionals que atorga la Caixa, ambdós per projectes relacionats amb el cervell humà, tot i que des d'enfocs i aproximacions ben diferents.

La Caixa ha guardonat en aquesta edició un total de 79 projectes de centres de recerca d'Espanya i Portugal amb una dotació global de 28 milions d'euros. Les investigacions guardonades s'emmarquen dins de tres de les línies d'actuació en l'àmbit de la recerca de la Fundació Bancària "la Caixa": les beques de postdoctorat, per impulsar el talent investigador; les beques de suport a projectes d'excel·lència de recerca en biomedicina i salut, i el programa CaixaImpulse, per traslladar els resultats de la recerca biomèdica a la societat.

Gabriel Santpere ha rebut una beca de postdoctorat pel projecte "Quines mutacions genètiques són responsables de les especialitzacions del cervell humà?". La seva recerca pretén proporcionar coneixements fonamentals sobre l'evolució, el desenvolupament i la funció del cervell humà i el dels primats en condicions de salut i malaltia.

D'altra banda, el projecte "Com es prepara el cervell de la dona per ser mare?" que lidera Òscar Vilarroya rebrà 972.414 euros per un ajut de suport a projectes d'excel·lència de recerca en biomedicina i salut, un projecte on també hi participa com IP Òscar Pozo, investigador del grup de recerca en Farmacologia Integrada i Neurociència de Sistemes.

 

Més informació:
Web de l'IMIM