News
31/10/2019

La UPF, 12a universitat jove del món en ciències de la vida segons ‘Nature’

La UPF, 12a universitat jove del món en ciències de la vida segons ‘Nature’


Noticia del DCEXS-UPF


La UPF és la 62 millor universitat jove del món en ciències naturals segons el Young Universities Nature Index 2019, un suplement de la revista Nature que avalua els resultats de la investigació en aquest àmbit de les millors universitats amb menys de 50 anys. El rànquing també presenta els resultats per camps (química, ciències de la terra i el medi ambient, ciències de la vida i ciències físiques) i, específicament en ciències de la vida, la UPF escala fins a la posició dotzena del món, cinquena a Europa i primera espanyola.

El Nature Index, que es va començar a publicar l’any 2013, és una base de dades amb informació sobre l’afiliació d’autors recollida a partir dels articles de recerca publicats en una selecció de 82 revistes científiques d’alta qualitat pertanyents als camps esmentats. Aquesta edició és la primera que s’ha centrat en universitats joves.

Aquest index, que proporciona informació sobre els resultats de recerca de qualitat a nivell institucional, realitza el recompte d'articles de dues maneres. D’una banda, mitjançant la Quantitat d’Articles (AC), es compten els articles recollits al Nature Index als qual consta, com a mínim, un investigador de la institució. Per tant, un mateix article pot contribuir a l’AC de diferents institucions.

 

Més informació:
Web del DCEXS-UPF