News
13/12/2019

Es busquen persones amb problemes de memòria per participar en un assaig clínic de prevenció de la demència

Es busquen persones amb problemes de memòria per participar en un assaig clínic de prevenció de la demència


Noticia de l'IMIM


Investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), liderats per Rafael de la Torre, i del Barcelonaβeta Brain Research Center (BBRC), dirigits per José Luis Molinuevo, han iniciat el reclutament de participants per a l'Estudi PENSA (Prevention of cognitive decline in ApoE4 carriers with Subjective Cognitive Decline after EGCG and a multimodal intervention). Es tracta d'un assaig clínic de prevenció que seguirà durant un any a 200 persones que presenten queixes de memòria, un estadi que pot precedir a la malaltia d'Alzheimer.

L'objectiu de l'estudi és comprovar l'evolució dels participants i l'impacte que en ells té l'aplicació d'un programa d'intervenció multimodal en els hàbits de vida i la ingesta del complement dietètic epigalocatequina gal·lat (EGCG), un compost natural del te verd. En estudis anteriors, aquest component ha demostrat efectes positius en la funció cognitiva de persones amb síndrome de Down, en combinació amb un protocol d'estimulació cognitiva.

Els participants es dividiran en quatre grups. Rebran EGCG o placebo i, a més, dos dels grups rebran unes recomanacions d'estil de vida saludable mentre que els altres dos grups participaran en un programa intensiu de canvis d'estil de vida que inclouen dieta, activitat física i estimulació cognitiva.

 

Més informació:
Web de l'IMIM