News
14/2/2020

Iñaki Ruiz-Trillo, astronauta a la darrera missió d'Astroland

Iñaki Ruiz-Trillo, astronauta a la darrera missió d'Astroland


Notícia de l'IBE


Mart és l'únic lloc conegut més enllà del planeta Terra on la vida - tal com la coneixem - podria ser possible. Ara, tots els ulls estan posats en aquest planeta. No en va, agències espacials i empreses privades asseguren que els humans trepitjaran el planeta vermell a la dècada de 2030.

En aquest enclau, l'espanyola Astroland Interplanetary Agency proposa una experiència dins d'una cova a una hora en cotxe de Santander, on es recreen les condicions de vida que es trobarien al planeta vermell. A cada missió, fins a vuit tripulants passen tres dies aïllats posant a proba tecnologies aeroespacials i també les metodologies més innovadores per a l'entrenament dels astronautes.

Amb aquest objectiu, Astroland ha muntat una cúpula a l'interior de la cova, que vol imitar un possible "hàbitat" per als primers colons que habitessin Mart. La cúpula disposa de lliteres una cuina, i alguns espais comuns on discutir o treballar durant la missió. L'habitatge també disposa d'una  sala d'operacions amb tecnologies de comunicació de darrera generació, mitjançant les quals els astrolanders contacten amb la sala de control a Santander. Des d’allà, personal d'Astroland s'assegura que la missió segueix el seu curs i interactuen amb els astronautes per a resoldre les incidències que puguin succeir durant l'experiència.

El projecte de l'agència ha convidat només a 100 persones de diferents disciplines, escollides per a donar el primer pas a Mart des d'una gran cova situada a Arredondo (Cantàbria). L'Iñaki Ruiz-Trillo, investigador de l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE: CSIC-UPF) al grup Multicellgenome ha estat un dels convidats a la darrera missió de base científica.

En aquesta missió, l'objectiu era posar a prova les possibilitats de dur a terme una expedició amb treball de camp en condicions "extraterrestres". L'Iñaki Ruiz-Trillo ha estat el comandant de l'expedició i ha dirigit la missió a dins de la cova.

 

Més informació:
Web de l'IBE