News
14/2/2020

Projectes dels centres del PRBB seleccionats pel Pla Barcelona Ciència

Projectes dels centres del PRBB seleccionats pel Pla Barcelona Ciència


Notícia de l'IBE i l'ISGlobal


Divendres 7 de febrer es van fer públics els set projectes de recerca i innovació que l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut de Cultura i amb la participació de "la Caixa", selecciona en el marc del Pla Barcelona Ciència per reforçar el teixit científic de la ciutat, amb una dotació global d’un milió d’euros.

El projecte MicroBioMap que dirigeixen els investigadors Ricard Solé i Núria Conde al grup de Sistemes Complexos a l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE: CSIC-UPF) ha estat un dels seleccionats en la convocatòria. Analitzarà l’ecosistema dels microorganismes de Barcelona per tal d’entendre el seu impacte ambiental i dissenyar estratègies que millorin la salut de la ciutadania. Aquest projecte també compta amb la participació d’ISGlobal i de Fab Lab.

D'altra banda, el projecte en els qual participa l'Institut de Salut Global Barcelona (ISGlobal), dins l’àmbit de l’envelliment i la qualitat de vida, és AiguaBCN. Es tracta del primer mapa de BCN sobre la qualitat de l’aigua de l’aixeta. El projecte Aigua BCN construirà un mapa amb les concentracions de contaminants emergents presents a l’aigua de consum de Barcelona i estudiarà els efectes que poden tenir les substàncies analitzades per a la salut. Un projecte liderat per Cristina Villanueva, investigadora d'ISGlobal, i que compta amb la participació de la Universitat Rovira i Virgili i l’Institut de Diagnòstica Ambienta i Estudis de l’Aigua del CSIC.

 

Més informació:
Web de l'IBE
Web de l'ISGlobal