News
6/3/2020

Millorar la salut mental en les petites i mitjanes empreses

Millorar la salut mental en les petites i mitjanes empreses


Noticia del PRBB


Millorar la salut mental en les petites i mitjanes empreses (PIMES) és l'objectiu d'un projecte de recerca a gran escala finançat per la Unió Europea i anomenat MINDUP ("Promoció de la Salut Mental i Intervenció en l'Entorn Laboral") que aborda aspectes no clínics com l'estrès o el desgast, així com la depressió o l'ansietat en les empreses PIMES, per a millorar el reconeixement i el tractament primerencs de la depressió en l'àmbit laboral i reduir la conducta suïcida. El grup de recerca en Salut Mental de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) és un dels 17 membres integrants del consorci internacional que durà a terme el projecte.

"Les empreses són cada vegada més conscients dels enormes costos derivats de l'absentisme i el presentisme per depressió o ansietat i de la responsabilitat que tenen de donar suport a la salut mental dels seus empleats. El projecte MINDUP proporcionarà intervencions sostenibles per a la promoció de la salut mental en les PIMES d'Europa i Austràlia mitjançant la participació d'empleats, supervisors i directius, així com la combinació de coneixements de totes les disciplines pertinents. Aquest projecte realment és una oportunitat única per a PIMES a Catalunya i Espanya" explica Benedikt Amann, investigador de l'IMIM.

MINDUP dissenyarà intervencions per a combatre símptomes relacionats amb l'estrès i la depressió o els trastorns d'ansietat i els oferirà a les PIMES dels sectors de la construcció, l'atenció sanitària i les TIC.

 

Més informació:
Web de l'IMIM