News
17/4/2020

Identifiquen el mecanisme que determina la mida final dels insectes

Identifiquen el mecanisme que determina la mida final dels insectes


Notícia de l'IBE


Un equip de recerca de l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE: CSIC-UPF) ha identificat el mecanisme clau que regula la mida final dels insectes. Fins ara, es sabia que els nivells d’hormones esteroides durant el desenvolupament és un dels factors més importants que determinen la mida final de molts animals, incloent els humans, però se'n desconeixia el mecanisme de regulació. Ara aquest estudi publicat a la revista Current Biology revela el principal sistema de regulació de la producció de les hormones esteroides a l'organisme model Drosophila melanogaster. El mecanisme identificat podria ajudar a comprendre millor per què els diferents animals tenen mides diferents i també com s'estableix l'inici de la pubertat.

La mida final dels animals és determinada per factors interns, com la informació genètica o els nivells d'algunes hormones, i externs, com la nutrició o la temperatura. Fins ara, es coneixia que les hormones esteroides, una família de molècules generades a partir del colesterol a les gònades i glàndules suprarenals, promouen la finalització del període de creixement mitjançant el desenvolupament dels caràcters adults en molts animals, incloent els humans. En els insectes, aquesta família d'hormones desencadenen la metamorfosi, el procés que permet la formació dels òrgans de la forma adulta. No obstant això, es desconeixien els mecanismes moleculars que regulen la síntesi d’aquestes hormones.

Ara, un equip de recerca de l'IBE ha identificat el mecanisme que regula les hormones esteroides a l'organisme model Drosophila melanogaster, comunament conegut com a mosca del vinagre.

 

Referència:
Josefa Cruz, David Martín and Xavier Franch-Marro; Egfr signaling is a major regulator of ecdysone biosynthesis in the Drosophila Prothoracic Gland. Current Biology, 2020. DOI: 10.1016/j.cub.2020.01.092

Més informació:
Web de l'IBE