News
24/4/2020

Descobreixen tres cucs de terra amagats en una espècie críptica

Descobreixen tres cucs de terra amagats en una espècie críptica


Notícia de l'IBE


Els cucs de terra són elements clau dels ecosistemes del sòl, que constitueixen la base de la resta d'ecosistemes, tant naturals com humanitzats. De fet, Darwin els va dedicar el seu últim llibre i els va definir com ‘els intestins de la Terra’. Ara, a partir d'una espècie que ja estava descrita, Carpetiana elisae, un equip de recerca de la Universitat Complutense de Madrid, la Universitat de Vigo i l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE: CSIC-UPF) ha descrit dues noves espècies de cuc de terra en el centre peninsular i els ha assignat els noms de Carpetania matritensis i Carpetania complutensis en honor a la localització i a la Universitat Complutense de Madrid (lloc on tots ells van començar la seva carrera investigadora), respectivament.

Tres espècies diferents de cuc de terra s'amaguen sota el que semblava ser una sola. Un equip de recerca integrat per la Universitat Complutense de Madrid (UCM), la Universitat de Vigo i l'Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF) ha descobert dues espècies diferents a la que ja estava descrita (Carpetania elisae) i les han batejat com Carpetania matritensis i Carpetania complutensis.

 

Referència:
Daniel Fernández Marchán, Rosa Fernández, Jorge Domínguez, Darío J. Díaz Cosín y Marta Novo. Genome Genome-informed integrative taxonomic description of three cryptic species in the earthworm genus Carpetania (Oligochaeta, Hormogastridae). Systematics and Biodiversity. Abril 2020. DOI: 10.1080/14772000.2020.1730474

Més informació:
Web de l'IBE