News
8/5/2020

Un estudi sobre les microfibres emeses als rentats obté la primera posició del XV Premi PRBB

Un estudi sobre les microfibres emeses als rentats obté la primera posició del XV Premi PRBB


Notícia del PRBB i la UPF


Per quinzè any consecutiu, la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) han guardonat els millors Treballs de Recerca en el camp de les Ciències de la Salut i de la Vida, realitzats per estudiants de secundària d’arreu de Catalunya, en el marc del Premi PRBB.

La situació extraordinària que estem vivint ha afectat, directa o indirectament, el nostre dia a dia. Per la seva part, el Premi PRBB també ha hagut d’adaptar-se a les circumstàncies, de manera que l’entrega dels guardons als cinc finalistes de l’edició d’enguany es va realitzat el dia 30 d’abril de 2020, a través d’una videoconferència. En la dinamització de l’entrega han participat el director del PRBB, Jordi Camí, el degà de la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida de la UPF, Joaquim Gea, i les representats del jurat Maria Grau i Alba Cabré.

L’enemic de plàstic. Quines variables influeixen en l’emissió de microfibres sintètiques al medi durant els rentats? ha estat el Treball de Recerca que ha obtingut la primera posició en aquesta XV edició del Premi PRBB.

L’objecte d’estudi de les guanyadores — Isabel Anaya, Clàudia Fernández i Ona Torrejon, de l’Institut La Llauna (Badalona) — ha estat l’emissió de microfibres sintètiques durant els rentats i el seu impacte en el medi. Al llarg del treball, les estudiants han establert un mètode de comptatge de microfibres i han observat de manera qualitativa la presència de les mateixes en organismes filtradors (musclos). Finalment, també han creat un vídeo divulgatiu de poc més d’un minut que han compartit a Instagram amb l’objectiu de concienciar a la població sobre aquesta problemàtica.

 

Més informació:
El·lipse
Web del DCEXS-UPF