News
5/6/2020

NanoTARG, un projecte per a desenvolupar una eina per al diagnòstic i tractament del càncer de pàncrees

NanoTARG, un projecte per a desenvolupar una eina per al diagnòstic i tractament del càncer de pàncrees


Notícia del DCEXS-UPF


Un grup d'investigadors de la UPF dirigit per Pilar Rivera i Rubén Vicente estan desenvolupant una nova eina per al diagnòstic i tractament del carcinoma ductal de pàncrees, un dels tipus més freqüents de càncer de pàncrees. El programa UPFund ha impulsat una iniciativa de micromecenatge per a ajudar a finançar el projecte. Des de la pàgina web de la campanya es pot col·laborar mitjançant una donació puntual o a través d'una aportació regular.

NanoTARG és fruit d'una col·laboració del laboratori de Fisiologia Molecular i el laboratori de Nanomedicina i Materials Biomèdics Integratius, tots dos del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut, Universitat Pompeu Fabra (DCEXS-UPF). Els investigadors l’estan desenvolupant juntament amb la Unitat d’Innovació - UPF Business Shuttle i UPF Ventures i compten amb l'assessorament científic de Pilar Navarro (IMIM) i Alfredo Carrato (IRyC).
 
Els científics aborden el càncer de pàncrees, una malaltia molt agressiva, amb una esperança de vida menor al 10% en cinc anys, i que ara no té cura. Els motius d'aquests resultats tan negatius són un diagnòstic tardà i tractaments poc eficients.
 
D'una banda, en aquest projecte han identificat un marcador que s'expressa principalment en el tumor pancreàtic. Han dissenyat una nanopartícula que té anticossos en la seva superfície per a reconèixer el marcador i d'aquesta manera pot arribar específicament a les cèl·lules tumorals.
 
 
Més informació: