News
19/6/2020

Estudien com el confinament ha afectat la salut de la població infantil a Espanya

Estudien com el confinament ha afectat la salut de la població infantil a Espanya


Notícia del DCEXS-UPF


Un estudi ha explorat l'impacte del confinament en la salut mental i física de la població infantil i l'impacte de la desigualtat en les condicions dels habitatges i disponibilitat de recursos en la situació de confinament.

La investigadora principal ha estat Maite Morteruel i per part del CiSAL ha participat Mireia Utzet. Els investigadors han publicat els resultats preliminars de l'estudi, que mostren que gairebé la meitat de la població infantil ha vist deteriorada la seva salut emocional durant el confinament.

La situació d'alerta sanitària per la pandèmia del COVID-19, ha obligat a prendre una mesura excepcional: el confinament de la població amb la finalitat de limitar al màxim la mobilitat de les persones. Estudis efectuats en el context de diferents epidèmies com el SARS, Ébola, H1N1, etc., han mostrat que el confinament pot produir problemàtiques relacionades amb estrès posttraumàtic i depressió, a més d'insomni, irritabilitat i esgotament. També s'han identificat associacions significatives entre el confinament i emocions negatives com la por, la tristesa, el nerviosisme. Els efectes adversos causats per experiències de quarantena podien donar-ser fins i tot fins a tres anys després del període de confinament.

 

Més informació:
Web del DCEXS-UPF