News
3/7/2020

La UPF situa Salut pública en el lloc 19 dins el rànquing de Xangai per disciplines

La UPF situa Salut pública en el lloc 19 dins el rànquing de Xangai per disciplines


Notícia del DCEXS-UPF


Les disciplines acadèmiques de Salut pública i Economia de la UPF han fet un salt endavant en l’edició 2020 del Global Ranking of Academic Subjects, un dels llistats de l’Academic Ranking of World Universities (ARWU), conegut popularment com a Rànquing de Xangai, i se situen en els llocs 19è. i 44è. a escala mundial, respectivament.

El rànquing de Xangai per disciplines, publicat recentment, creua dades de més de 4.000 universitats. Inclou un total de 54 disciplines acadèmiques, de les quals llista, en funció de la disciplina, entre les 100 i les 500 millors institucions del món que les imparteixen.

La UPF apareix en el rànquing en un total de setze disciplines, les mateixes que l’any passat, de les quals millora resultats en vuit, es manté en set i baixa en una.  Aquestes disciplines amb representació de la Universitat es reparteixen dins els àmbits de coneixement de ciències socials (7 disciplines), ciències mèdiques (4), enginyeria (3) i ciències de la vida (2)

Respecte a l’edició del 2019, a banda de la millora de Salut pública (ascendeix dos llocs) i Economia (que es trobava dins la franja 51-75), cal destacar Ciències biològiques, que enguany se situa entre les 75 primeres (franja 51-75), una posició en què es manté Biotecnologia.

D'altra banda, per vuitè any consecutiu, la UPF és la universitat espanyola amb un rendiment més elevat, segons l’U-Ranking 2020. L’U-Ranking, que avalua el rendiment de les universitats espanyoles a partir dels resultats que obtenen en la seva missió, agrupats en dues categories generals: la docència, d’una banda, i la recerca i la innovació per generar coneixement, de l’altra.

Elaborada per l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE) i la Fundació BBVA, la UPF manté la primera posició en aquesta classificació des de la seva creació, l’any 2013.

El rànquing global es calcula a partir dels resultats de les institucions en aquestes dues dimensions, a les quals atorga un pes diferent (56% per a la docència i 44% per a la recerca i la innovació).

 

Mes informació:
Web del DCEXS-UPF (1)
Web del DCEXS-UPF (2)