News
31/5/2013

IMIM: Es preveu un augment de les malalties del cor en els propers 35 anys

IMIM: Es preveu un augment de les malalties del cor en els propers 35 anys


Noticia de l'IMIM-Hospital del Mar


Una de les principals causes de mort a Espanya són les malalties cardiovasculars que suposen un elevat cost sanitari per a la nostra societat. A l’Estat espanyol hi ha unes 18.000 morts per infart de miocardi a l’any i 2.000 a Catalunya i s’estima que, de les 100.000 persones que han patit un infart de miocardi a Espanya, unes 30.000 moren abans de poder arribar a un hospital degut a una mort sobtada.

El coneixement adquirit per REGICOR (Registre Gironí del Cor) sobre les tendències d’incidència i mortalitat de les malalties del cor a Girona i el maneig i supervivència dels pacients amb infart de miocardi, ha permès desenvolupar tècniques per predir quants casos podem esperar en les properes dècades. Un dels estudis més recents del grup ha consistit en fer una estimació del nombre de casos d’infarts i la tendència d’aquesta patologia fins el 2049 mostrant que en els propers 35 anys hi haurà un lleuger augment de malalts coronaris entre la població menor de 74 anys però en canvi es duplicaran el nombre de casos en els majors d’aquesta edat degut a l’envelliment de la població.

REGICOR es va crear fa 35 anys a iniciativa d’un grup de cardiòlegs de l’Hospital Josep Trueta de Girona i d’epidemiòlegs de l’IMIM (Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques) de Barcelona, que van iniciar a la província de Girona un registre de pacients que havien patit un infart de miocardi. El projecte va anar creixent i actualment compta amb 10.000 participants sent el registre més gran de l’Estat Espanyol i constituint un dels grups multidisciplinaris més reconeguts d’Europa en recerca cardiovascular.

Més informació:

Nota de premsa de l'IMIM