News
19/7/2013

CREAL: Viure entre edificis antics i sense zones verdes augmenta el risc de mort durant les onades de calor

CREAL: Viure entre edificis antics i sense zones verdes augmenta el risc de mort durant les onades de calor


Noticia del CREAL


Els veïns de les zones menys verdes de les ciutats, amb edificis més vells i on viuen principalment treballadors manuals tenen més risc de morir durant una onada de calor, indica un treball publicat a la revista Journal of Epidemiology and Community Health.

Per fer l'estudi, investigadors del CREAL, que forma part dels centres CERCA, van analitzar les característiques socioeconòmiques i urbanes de l'àrea metropolitana de Barcelona i la distribució geogràfica de 52.806 defuncions produïdes en les temporades de calor entre 1999 i 2006 per especificar en quines àrees s'observen majors riscos de mortalitat durant les onades de calor que assoten les ciutats a l'estiu.

"Aquests mapes de vulnerabilitat poden ser útils per identificar zones on insistir en els plans de prevenció", explica Xavier Basagaña, un dels autors de l'estudi.

 

Més informació:;

Nota de premsa del CREAL

Referència:

Yihan Xu, Payam Dadvand, Jose Barrera-Gomez, Claudio Sartini, Marc Mari-Dell’Olmo, Carme Borrell, Merce Medina-Ramon, Jordi Sunyer, Xavier Basagaña. “Differences on the Effect of Heat Waves on Mortality by Socio-Demographic and Urban Landscape Characteristics” Journal ofEpidemiology and Community Health, vol. 67 Junio 2013. Doi: 10.1136/jech-2012-201899