News
23/7/2013

FPM: La Fundació Pasqual Maragall i l'Obra Social "la Caixa" posen en marxa un estudi d’avaluació cognitiva i genètica amb 2.000 participants

FPM: La Fundació Pasqual Maragall i l'Obra Social "la Caixa" posen en marxa un estudi d’avaluació cognitiva i genètica amb 2.000 participants


Noticia de la FPM


Dins el seu Programa de Recerca Clínica, la Fundació Pasqual Maragall per a la Recerca sobre l'Alzheimer impulsa l'estudi alfa (alzheimer i famílies), un complert i ambiciós estudi per a la identificació precoç de la malaltia d'Alzheimer que compta amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa". El seu objectiu és determinar els factors que influeixen en l'inici de la malaltia per poder així prevenir o retardar l'aparició dels símptomes.

Al setembre de 2012 la Fundació va realitzar una crida per trobar 400 persones que volguessin participar de manera voluntària a l'estudi. L'extraordinària resposta rebuda, amb més de 5.000 persones interessades, ha permès posar en marxa un estudi previ que possibilita la participació de 2.000 persones. D'aquí en sortiran els 400 participants per a l'estudi alfa que s'iniciarà a mitjans de 2014.

Aquest estudi previ va començar a l'abril de 2013 i ja han participat més de 500 voluntaris. La investigadora principal és la Dra. Nina Gramunt. L'estudi tindrà un any de duració i, durant aquest temps, es realitzarà una avaluació cognitiva i genètica a 2.000 persones sanes d'entre 45 i 65 anys, població clau per dissenyar intervencions orientades a prevenir o retardar l'aparició de l'Alzheimer. L'objectiu és estudiar detalladament les característiques cognitives i genètiques d'aquesta població i validar tests de memòria específics per a persones cognitivament sanes, ja que els existents estan dissenyats per a persones afectades.

Més informació:

Nota de premsa de la FPM