News
6/9/2013

UPF/CREAL/IMIM: Joaquim Gea i Judith Garcia-Aymerich presideixen el Congrés Respiratori Europeu que se celebra a Barcelona

UPF/CREAL/IMIM: Joaquim Gea i Judith Garcia-Aymerich presideixen el Congrés Respiratori Europeu que se celebra a Barcelona


Notícia de la UPF, CREAL i IMIM-Hospital del Mar


Del 7 a l'11 de setembre se celebrarà a Barcelona el congrés anual de l'European Respiratory Society (ERS), la reunió més important i nombrosa a nivell mundial de científics, metges especialistes, i altres professionals de la salut relacionats amb la medicina respiratòria. Aplegarà més de 20.000 congressistes de tot el món amb l'objectiu d'intercanviar coneixements i posar-se al dia en els principals avenços en medicina respiratòria.

El professor Joaquim Gea, degà de la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida de la UPF i cap del Servei de Pneumologia de l'Hospital del Mar i coordinador del grup de miogènesi, inflamació i funció muscular de l'IMIM, és el president de l'edició d'enguany del Congrés Europeu de Respiratori i la professora Judith Garcia-Aymerich, docent adscrita al Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (CEXS) de la UPF i investigadora del CREAL, n'és la co-presidenta.

Investigadors de grups de recerca vinculats a la UPF presenten nombrosos treballs científics a aquest congrés. Un certamen que destaca per l'alt índex de participació: 4.200 treballs sobre malalties molt rellevants com ara la tuberculosi, la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC), el càncer de pulmó, l'asma, les pneumònies i les apnees del son.

A més, hi ha moltes expectatives al voltant de temes candents com els nous mètodes per deixar de fumar, com ho són els cigarrets electrònics, i els avenços en el seguiment a distància de malalts respiratoris amb tècniques de telemedicina.

Més informació:
Nota de premsa de la UPF 

Nota de premsa del CREAL