News
20/9/2013

CREAL: La investigadora Eva Morales rep el premi de la SEE al millor article de l'any

CREAL: La investigadora Eva Morales rep el premi de la SEE al millor article de l'any


Notícia del CREAL


La Societat Espanyola d'Epidemiologia (SEE) ha premiat l'article 'Circulating25-hydroxyvitamin D3 in pregnancy and infant Neuropsychological development' de la investigadora del CREAL, Eva Morales. Aquest estudi, publicat a la revista Pediatrics, conclou que la deficiència de vitamina D durant l'embaràs podria obstaculitzar el desenvolupament cerebral dels nadons, el que afectaria al seu comportament mental i habilitats motores.

Per arribar a aquesta conclusió, investigadors del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL), centre de recerca de l'Aliança ISGlobal, van mesurar el nivell de vitamina D en la sang de gairebé 2.000 dones en el seu primer i segon trimestre de l'embaràs i avaluar les aptituds del nadó cap als 14 mesos d'edat.

Els investigadors van trobar que els nens de mares amb nivells deficients de vitamina D van obtenir qualificacions més baixes que aquells de mares amb nivells adequats de la vitamina. "En general, les puntuacions més baixes de les proves podrien conduir a coeficients intel·lectuals més baixos dels nens", va explicar l'autora principal de l'estudi i epidemiòloga del CREAL, la Dra. Eva Morales.

Més informació:
Nota de premsa del CREAL