News
31/10/2013

UPF: Evolució i cultura: la naturalesa humana en transformació

UPF: Evolució i cultura: la naturalesa humana en transformació


Notícia de la UPF


La teoria de l'evolució plantejada per Charles Darwin al segle XIX és segurament una de les teories científiques que ha transformat més la nostra visió del món i la de la nostra pròpia espècie. Avui, el darwinisme planteja que l'evolució de l'espècie humana no només té una base biològica, sinó també cultural.

"Evolució i cultura: la naturalesa humana en transformació" és un cicle de conferències promogut per B-Debate, una iniciativa conjunta de Biocat i l'Obra Social "la Caixa", i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Hi participen Jaume Bertranpetit, catedràtic de Biologia de la UPF, director de l'Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) i investigador del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (CEXS) de la UPF, i Núria Sebastian, investigadora ICREA, catedràtica de Psicologia de sebastian_nuria la UPF i cap del grup de recerca d'Adquisició del Llenguatge i Percepció (SAP) al DTIC, el 4 i l'11 de novembre, respectivament.

El 4 de novembre, a les 19:30 h, Jaume Bertranpetit oferirà la conferència " La selecció natural en humans: passat, present i futur". La sessió estarà moderada per Montserral Vendrell, directora general de Biocat.

L'11 de novembre, a les 19:30 h, Núria Sebastián moderarà la sessió "Homo sapiens: una espècie desconeguda" en què participa Juan Luis Arsuaga, director del Centre d'Evolució i Comportaments Humans de la Universitat Complutense de Madrid-Institut Carlos III, i codirector de l'equip d'Atapuerca.

Les sessions se celebren al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) (C/ Montalegre, 5. Barcelona). Entrada 3 euros i venda anticipada a les taquilles del CCCB, aturats i menors de 12 anys, gratuïta.

Més informació:
Notícia de la UPF

Programa