News
15/11/2013

UPF+CREAL: La 18a. edició de la Setmana de la Ciència 2013 se celebra del 15 al 24 de novembre

UPF+CREAL: La 18a. edició de la Setmana de la Ciència 2013 se celebra del 15 al 24 de novembre


Notícia de la UPF i CREAL


Més de 150.000 persones, entre elles 14.000 escolars d'ESO, participaran del 15 al 24 de novembre, a la 18a Setmana de la Ciència a Catalunya (SC'13) que està organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació amb el suport del Departament d'Economia i Coneixement.

La present edició de la SC'13 pren com a eixos temàtics centrals els conceptes d'estadística, l'aigua i la figura d'Albert Einstein, amb motiu de la celebració de l'Any Internacional de l'Estadística, l'Any Internacional de la Cooperació en l'Esfera de l'Aigua, i la commemoració del 90è aniversari de la visita del físic alemany a Catalunya.

El director del Barcelona Supercomputing Center - Centre Nacional de Supercomputació, Mateo Valero, va inaugurar 18a. edició de la SC'13, l'11 de novembre, a les 18:00 h, en un acte previ a l'inici de la Setmana que va tenir lloc al Parlament de Catalunya, amb la conferència " Supercomputació, una eina per a la ciència". L'acte va estar presidit per Anna Simó, vicepresidenta primera del parlament de Catalunya i Antoni Esteve, president de la FCRiI.

L'Institut de Biologia Evolutiva hi participa amb tallers, conferències i una Jornada de portes obertes els dies 19 i 20 de novembre (Passeig Marítim de la Barceloneta, 37, Barcelona). Tambés es presentarà al public jove la plataforma de divulgació científica "La Ciència Al Teu Món".

Activitats del CREAL: El proper dimecres 20 de novembre a les 18:30 hores es celebrarà la taula rodona ‘Recerca actual en un bé escàs: l’aigua’ a la Biblioteca Sagrada Família. A aquest acte participaran la Dra. Cristina Villanueva, investigadora del CREAL. L’altra activitat ‘Com sobreviure a una estadística científica’ tindrà lloc el proper 29 de novembre a les 19 hores al Col·legi de Periodistes de Catalunya. L’investigador del CREAL, el Dr. Xavier Basagaña, explicarà a periodistes i divulgadors com entendre tot tipus d’estadístiques científiques.

Mes informació:
Notícia de la UPF

Notícia del CREAL

Programa de la Setmana de la Ciència