News
17/1/2014

UPF: NeuroPain, un projecte europeu coordinat pel Laboratori de Neurofarmacologia

UPF: NeuroPain, un projecte europeu coordinat pel Laboratori de Neurofarmacologia


Notícia del CEXS-UPF


El 8 de gener va tenir lloc al PRBB la reunió d'inici dels onze centres que integren el consorci NeuroPain. L'acte va comptar amb la presència de Petra Tonova com a representant de la Comissió europea per al 7è. Programa Marc.

NeuroPain compta amb una dotació de 6 milions d'euros per als propers cinc anys i està coordinat per Rafael Maldonado, cap del Laboratori de Neurofarmacologia del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (CEXS) de la UPF.

El dolor neuropàtic té una alta incidència a Europa i sovint afecta l'equilibri i la qualitat de vida emocional del pacient. La síndrome de dolor neuropàtic esdevé a conseqüència d'una lesió traumàtica o degenerativa de les estructures nervioses, en absència d'un estímul o causa de la lesió evident.

Les empreses privades del consorci posaran a prova nous compostos analgèsics que actuïn sobre aquests sistemes endògens. Els estudis clínics identificaran nous biomarcadors per al dolor neuropàtic, emprant potents mètodes de genètica i avaluaran l'efectivitat dels tractaments amb un enfocament translacional basat en la validació creuada dels resultats obtinguts en animals i éssers humans.

 

Més informació:
Noticia de la UPF 

News from CEXS-UPF (in English)