News
14/3/2014

UPF: La genòmica a l'abast d'estudiants de batxillerat i secundària

UPF: La genòmica a l'abast d'estudiants de batxillerat i secundària


Notícia de la UPF


El Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) en el marc de les activitats de difusió de la recerca del Programa d'Activitats Escolars (PAE) promogut per l'Ajuntament de Barcelona, ha organitzat, el 12 de març, una xerrada científica amb el títol "Genòmica: seqüenciem el paller" a càrrec de Ferran Casals, investigador del grup de recerca en Genòmica de l'Institut de Biologia Evolutiva, centre mixt UPF-CSIC.

Han assistit al voltant d'un centenar d'estudiants de batxillerat i del darrer curs de l'ESO, provinents de quatre escoles, concretament, del Centre Educatiu Projecte de Barcelona, de l'Escola Jaume Viladoms de Sabadell, de l'IES Guiovarda de Piera (Anoia) i de l'Escola Santa Isabel de Sant Cugat del Vallès.

El professor Casals ha convidat la jove audiència a interpretar el genoma humà per tal de comprendre les bases biològiques de la nostra espècie i emprar aquesta informació per millorar la qualitat de vida de les persones.

Seguidament, els alumnes acompanyats pels seus respectius professors, organitzats per grups, han fet un tomb per l'edifici del PRBB, les instal·lacions i els laboratoris del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (CEXS) acompanyats per Mònica Rodríguez, Elvira López, Albert Català i Laia Agell, membres del PRBB i de la UPF, finalitzant el recorregut a la Unitat de Genòmica de la UPF. La investigadora Núria Bonet, tècnica del servei científic i tècnic de seqüenciació, els ha introduït en els conceptes bàsics de les modernes tècniques per a l'estudi del genoma.

Aquesta sessió s'integra en la sèrie de xerrades científiques per a joves adolescents que es duent a terme amb regularitat com ara edicions anteriors sobre addicció a les drogues, organitzades pel PRBB i el CEXS i conduïdes per Rafael Maldonado, Laura Cutando i Arnau Busquets del Laboratori de Neurofarmacologia del CEXS.

Més informació:
Web de la UPF