News
14/4/2014

FPM: Nova recerca sobre els beneficis dels grups terapèutics per a cuidadors de persones amb Alzheimer

FPM: Nova recerca sobre els beneficis dels grups terapèutics per a cuidadors de persones amb Alzheimer


Notícia de la FPM


La Fundació Pasqual Maragall i l'Obra Social "La Caixa", en col·laboració amb la Confederació Espanyola d'Associacions de Familiars de Persones amb Alzheimer i altres Demències (CEAFA), han posat en marxa una recerca per avaluar el nivell de benestar dels cuidadors de persones amb Alzheimer a través de la seva participació en grups terapèutics.

Jaume Lanaspa, director general de la Fundació ”la Caixa”; Jordi Camí, director general de la Fundació Pasqual Maragall i Koldo Aulestia, president de CEAFA, han presentat el projecte aquest matí a l'EspaiCaixa Sant Lluís, on es desenvolupen les sessions d'un dels grups terapèutics. A la presentació també han assistit una desena de cuidadors familiars que participen en les sessions.

L'estudi de Grups Terapèutics avaluarà científicament l'impacte d'aquesta teràpia grupal en els nivells de sobrecàrrega, l'estat emocional i la qualitat de vida dels cuidadors. L'objectiu és demostrar científicament la seva eficàcia i dotar al cuidador o cuidadora de les eines que li permetin comprendre i acceptar la malaltia, aprendre a conviure amb ella i viure amb dignitat el seu rol.

Més informació:
Notícies de la FPM