News
25/4/2014

Lliurament de guardons IX Premi PRBB 2014

Lliurament de guardons IX Premi PRBB 2014


Una nova edició plena de novetats


El divendres 25 d’abril de 2014 es van atorgar els guardons del IX Premi PRBB per als millors treballs de recerca en el camp de les Ciències de la Salut i de la Vida, realitzats per estudiants de secundària d’arreu de Catalunya. Un any més, els 131 participants amb els seus 116 treballs presentats, han posat difícil la tasca dels avaluadors.

La novetat d’aquesta edició ha estat l’elecció de 5 finalistes que van haver de presentar, el mateix divendres,  un pòster científic sobre el seu treball amb el repte de defensar-lo davant el jurat finalista, composat per Elena Bosch (IBE),  Manel Algara (IMIM) i Daniela Sanges (CRG). Aquesta iniciativa ha permès incorporar en l’avaluació les habilitats comunicatives dels aspirants.

Tot i la dificultat d’escollir els tres guanyadors, finalment el jurat va atorgar el primer premi a l'Anna Bosch de l'IES Bosc de la Coma d' Olot pel seu treball titulat La teràpia visual per a la cura de l'ambliopia. La  Júlia Nash Monsó de l’INS Sant Just  de St. Just Desvern, va obtenir el segon premi amb Medicaments: bons o dolents? Els fàrmacs teratogènics i la Laia Gutierrez Tordera de l’Institut Manuel Blancafort de La Garriga el tercer amb ANIMA'T - Estudi d'una aplicació mèdica a través de música i realitat virtual per a persones amb ansietat o depressió. El Martí Recort i la Míriam Malgrat, van ser 4t i 5é finalista, respectivament.

Els assistents a l’acte, a més de fer una visita per l’edifici, van participar a la xerrada “Complejidad y evolución: un viaje entre redes, células y motocicletas” on joves investigadors del Grup de Sistemes Complexos de l’IBE, Adriano Bonforti, Daniel R. Amor, Raúl Mantañez, Luis F. Seoane, van fer viatjar als participants a través de l‘evolució biològica, tecnològica y cultural, des del Bing Bang fins els nostres dies. Una aposta molt creativa que va tenir un gran èxit entre el públic assistent. La xerrada va ser també possible gràcies a la col.laboració de Max Carbonell i Carlos Rodríguez, investigadors del mateix grup.

Veure galeria fotogràfica