News
13/5/2014

IMIM: Sandra Peiró guanya la VI Beca Fero amb un estudi sobre la tridimensionalitat de l'ADN de les cèl·lules tumorals

IMIM: Sandra Peiró guanya la VI Beca Fero amb un estudi sobre la tridimensionalitat de l'ADN de les cèl·lules tumorals


Noticia de l'IMIM


La beca, que atorga cada any la Fundació Fero i que té una dotació de 70.000 euros, va ser creada el 2001 amb l’objectiu d’impulsar la investigació del càncer i el tractament oncològic pel metge Josep Baselga, president de l'American Association for Cancer Research (AACR), director mèdic al Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York i director científic de la Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO). 

L’acte de lliurament s’ha fet aquesta passada nit a la sala oval del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, entre d'altres.

El premi servirà per impulsar el projecte "Dinàmica de la cromatina durant la progressió tumoral", és a dir, com l'ADN es plega dins el nucli de les cèl·lules. Segons el jurat, l'estudi premiat és una investigació original i prometedora adreçada a aprofundir en un procés que esdevé durant la progressió del càncer i que s'anomena transició epiteli-mesènquima. A través d'aquest procés, les cèl·lules tumorals epitelials adquireixen diverses propietats que les converteixen en entitats més agressives i capaces de generar metàstasi. En aquesta transició es produeixen canvis notables en l'expressió de nombrosos gens, les funcions dels quals seran decisives per al desenvolupament de les metàstasis tumorals.

Més informació:

Web de l'IMIM