News
20/6/2014

UPF: Un estudi alerta de la necessitat de millorar la comunicació per tal d'evitar el "turisme de cèl·lules mare"

UPF: Un estudi alerta de la necessitat de millorar la comunicació per tal d'evitar el "turisme de cèl·lules mare"


Notícia de la UPF


La Fundació Vila Casas i l'Observatori de la Comunicació Científica de la Universitat Pompeu Fabra (OCC-UPF) van presentar ahir, 17 de juny, l'INFORME Quiral 2013, enguany centrat en la comunicació de la medicina regenerativa. L'objectiu d'aquest estudi és realitzar una anàlisi crítica de la informació que circula públicament sobre diversos temes de salut i medicina, observant la seva evolució en el temps i el paper respectiu de tots els actors que intervenen, per tal de contribuir a la seva millora, en benefici de la ciutadania.

Els autors de l'Informe Quiral 2013 insten a la comunitat i les institucions científiques a treballar amb els especialistes en comunicació en la confecció de guies i recomanacions que millorin la informació que rep el ciutadà al respecte, al temps que alerten de possibles fraus i del que la premsa anomena "turisme de cèl·lules mare" en referència a empreses i laboratoris que ofereixen tractaments de medicina regenerativa que no tenen l'aval d'estudis clínics o es troben fora de la legalitat.

L'acte de presentació de l'Informe Quiral 2013 va estar presidit per Josep M. Casasús, catedràtic de Periodisme i Director de l'Observatori de la Comunicació Científica (OCC-UPF), Miquel Vilardell, patró de la Fundació Vila Casas, i Antoni Vila Casas, president de la Fundació. La presentació dels principals resultats va anar a càrrec de Gema Revuelta i Vladimir de Semir, sots-directora i assessor, respectivament, de l'OCC.

Més informació:
Web de la UPF

PDF: Informe Quiral 2013